3 audioboeken die mijn leven hebben veranderd

Voordat ik begon met bloggen, brainstormde ik over meer dan 20 ideeën voor artikelen. Één van die ideeën was ‘de 10 audioboeken die mijn leven hebben veranderd.’ Maar in die periode waren er maar twee schrijvers die mij echt opvielen. Ik luisterde constant naar hen. Ze hebben mij op zoveel manieren geholpen om succesvol te worden. Door hen werd ik me bewust van concepten als mindset, gewoontes, het stellen van doelen en concentratie. Omdat ik geen 10 audioboeken had voor dat artikel, schoof ik het op de lange baan. Meer dan een jaar later was het artikel nog steeds in ontwikkeling. Ik luisterde naar veel audioboeken, maar er was nog steeds een enorm gat tussen mijn twee favoriete schrijvers en de rest. Ik ga je in het kort vertellen welke drie audioboeken ik sterk kan aanraden. Maar eerst vertel ik waarom je naar audioboeken moet luisteren.

Ondanks dat audioboeken erg goedkoop of gratis zijn op bepaalde platforms, zoals Spotify, iTunes, Audible en Storytel, heb ik nog steeds het idee dat audioboeken ondergewaardeerd zijn. Er zijn veel meer mensen die boeken lezen dan die naar boeken luisteren. Toch luisteren veel succesvolle mensen naar audioboeken. Dit is wat ze zeggen:

Zig Ziglar
‘When you listen to something that appeals to you emotionally. When you read it that appeals to you logically. If you read it and hear it, then you’re far more inclined to take action on it.’ (this actually is from one of Zig’s audiobooks I share below :).
Zig Ziglar
Seth-Godin
‘When I was starting out on my own, success was not around the corner or even in sight. For years, I was flirting on the edge of failure. I was thrown out of sales calls, rejected by just about every organization I approached and was pretty stuck. More than once I considered giving up the entire entrepreneur thing. One of the key factors in both surviving this time and figuring out how to shift gears was my exposure to (as we called them then) books on tape, particularly the work of Zig Ziglar. I listened for sometimes hours a day, everyday. I’ve been grateful to Zig every day since, and I still listen regularly. This is a fairly modern tool, one that rewires our brains with consistent results. Of course, you need a car or some other sort of mindless commute, an mp3 player and the right material–a perfect storm of just the right sort of distraction and repetition. I’m hard pressed to think of another form of modern media that has such consistently successful results.’
Seth-Godin

Als ik je nog niet overtuigd hebt, vraag jezelf dan eens af waarom mannen zoals Tim Ferriss ook naar audioboeken luisteren. Als je niet kan wachten met luisteren, dan zijn hier drie audioboeken die mijn leven hebben veranderd:

  • Anthony Robbins – The edge: the power to change your life now
  • Zig Ziglar – How to stay motivated: Changing the picture; Developing the qualities of success; The goals program.
  • Anthony Robbins – Time of your life.

Veel plezier!